17 december 2019, 12:30 - 16:30 uur

Agropolis Park 101 (GPS: Vilgertenweg z/n), 3640 Kinrooi, België (net over de grens bij Ittervoort/ Maasbracht).

Op 17 december organiseren we vanuit het project de laatste bijeenkomst in de serie spuitlicenties ‘Handvatten voor een duurzame teelt’. Deze bijeenkomst is breder toegankelijk voor deelnemers aan het project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten’, en andere geïnteresseerden.

In januari 2020 gaan een aantal belangrijke zaken veranderen in de wet- en regelgeving met betrekking tot driftreductie en drukregistratie. Wij brengen u tijdens de bijeenkomst op de hoogte van de voor u relevante veranderingen!

Daarnaast hebben we in het project afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met bodemverbetering en werken aan plantweerbaarheid. Hiermee wordt de basis gelegd voor een verduurzaming in de teelt. Wij praten u tijdens de bijeenkomst graag bij!

Deze dag wordt georganiseerd in het kader van het POP3 Project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten’. Een project gefinancierd door de provincie Limburg en de EU. Uitvoerders van dit project zijn Delphy, Hessel Marketing & Communicatie en Smeets Agroconsultancy. De middag is interessant voor vruchtboomtelers en fruittelers, akkerbouwers en groentetelers.


Programma

12.30 uur:  Ontvangst

13.00 uur:  Opening bijeenkomst  (voor de spuitlicentie: uiterlijk 13.00 uur aanwezig zijn).

  • Herman Krebbers, Delphy, specialist Mechanisatie en precisielandbouw. Regelgeving drift reducerende spuittechniek en druk registratie. Per 1 januari 2020 gaat er op dit vlak veel veranderen. Herman bereid u daarop voor.
  • Hans Smeets Smeets Agroconsultancy:  Gezond groeiend gewas en reductie gebruik chemische gewas beschermingsmiddelen door inzet bladmeststoffen.

14.15 uur: pauze

14.30 uur: verdeling in groepen en toelichting in de loods.

  • Sectorgerichte toelichting drift reducerende technieken en praktijk toelichting apparatuur spuittechniek loods  o.l.v. Herman Krebbers en Koen Peters, Delphy.
  • Veldspuiten:  Hardi  +  Amazone spuit (Koen Peters + leveranciers)
  • Van de Munckhof Varimas boomgaard spuit, Mistral fruitteelt dwarsboomspuit en Mitterer fruit dwarsboomspuit (Herman Krebbers + leveranciers)
  • Organische stof balans en toepassing plantversterkers: in de fruitteelt en boomteelt ( Hans Smeets, Smeets Agroconsultancy).
  • Plantweerbaarheid vergroten in akkerbouw en vaste planten, Esther Hessel

15.30 uur: wisselen van de groepen.

16.30 uur:  Einde en afsluiting van de dag in de grote vergaderzaal.

Locatie:

Agropolis Park 101 (GPS: Vilgertenweg z/n), 3640 Kinrooi, België (net over de grens bij Ittervoort/ Maasbracht).

 

Deelnemen?

Kosten

Voor deelname aan deze dag zijn de kosten als volgt:

  • Verlenging spuitlicentie: € 70,- (excl. 21% BTW)
  • Verlenging spuitlicentie en deelnemer van het project Duurzame Teelt, gezonde producten? Dan betaalt u € 45,- (excl. 21% BTW)
  • Deelnemen zonder spuitlicentie: €20,- (excl. 21% BTW).  Voor deelnemers aan het project ‘Duurzame Teelt, gezonde producten’ is de deelname dan gratis.

U kunt zich opgeven met aanmeldformulier Kinrooi.